Mit kap, aki trükközik a parkolással?

Még mindig sokan gondolják úgy az autóval közlekedők közül, hogy a tilosban parkolás kifizetődőbb, mint a parkolójegy megváltása.
A tilosban parkolás nem más, mint KRESZ-szabálysértés, súlyos bírságot vonhat maga után, amely akár a parkolási díj hússzorosa is lehet.
Szabálytalan várakozás esetén nem a parkolási ellenőr hivatott intézkedni, hanem a közterület-felügyelő, ugyanakkor a szervezetek tagjai folyamatosan kapcsolatban állnak egymással a szabályszegők kiszűrése érdekében.
Legtöbben a megállni és várakozni tilos táblát ignorálják, de nagy számban előfordul az engedély nélküli várakozás a mozgássérült parkolóhelyeken.
De mit érdemel, aki szabálytalanul parkol?
A rokkantaknak fenntartott parkolóhelyen történő jogosulatlan megállás akár százezerforintos bírságot is vonhat maga után.
Szintén tízezer forintos büntetésre számíthat az, aki figyelmen kívül hagyj a megállni tilos táblát.
Bejelentés esetén a közterület-felügyelet mérlegelés nélkül megbírságolja a szabálytalankodót és ha az autós nincs jelen feljelentést tesznek.
Feljelentés esetén a gépjármű üzembentartójának harminc napja van kifizetni a büntetést, ennek elmulasztása esetén a rendőrség folytatja le a szabálysértési eljárást.
< Parkolóautomatát döntöttek a fiatalok