Megmentett munkahelyek

A fotón látható hölgyek parkolási ellenőrök, és hogy miért izgalmas, hogy a Garay téren sétálnak? Azért, mert ők most fizetőparkolás hiányában a Dózsa György úti Idősek Otthona lakóinak vásárolnak be.

A járvány továbbra is emelkedő szakaszban van Magyarországon, amire a kormány egyik reakciója az volt, hogy ingyenessé tette a parkolást az egész országban.
A csak idén nyáron indult helyi parkolási üzletág vezetői számára némi fejtörést okozott, mihez kezdjenek a felszabaduló munkaerővel, ám pár nap alatt kialakult egy remek együttműködés az önkormányzat másik intézményével, a Humán Szolgáltatóval.
Itt jelenleg a járványhelyzet miatt nagyon sok segítségre van szükség. Summa summárum, a kerületi parkolóőrök egy részét oda irányították, ahol nagy szükség van rájuk: a szociális területekre.
A parkolóőrök pedig szívesen vesznek részt a kerületi idősotthonokban lakók megsegítésében. Mivel az ott lakók a járvány miatt a fokozottan védendő rizikócsoporthoz tartoznak, ezért gyakorlatilag nem mozdulnak ki. Így az alapvető élelmiszereken túl a parkolóőrök szerzik be nekik a szükséges árucikkeket.

Mialatt a bevásárló csapat a karácsony előtti megnövekedett igényeket teljesítette a lakosság felé, addig a Parkolási ellenőrök egy része-az Önkormányzat megbízásából- fenyőfát szállított ki Erzsébetváros rászoruló családjainak.
December 14-én 500 darab fenyőfa érkezett a Klauzál téri piacra, ebből 450 darabot házhoz szállítottak, a fennmaradó 50 darab pedig személyesen került átvételre, az arra jogosultak által.
< Megnyílt a Múzeum mélygarázs