Életet mentett a parkolási ellenőr!

Egy 25 éves fiatalasszony rövid történetünk főhőse,aki volt már pincér, pultos, jegyszedő, évekig a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi karának hallgatója, majd az ELTE-n történelem és magyar szakos egyetemista, jelenleg az EVIN munkatársaként parkolási ellenőr, civilben édesanya.
Napi feladata a kerületi közterületekhez köti, a parkoló autókat ellenőrzi. Ám figyelme nem csak a matricák, parkolójegyek meglétére terjed ki, július elején ez a fiatal lány pusztán a figyelmességének és humánumának köszönhetően megmentett egy életet.
A hivatalos verzió nagyon rövid: Kalotaszegi Hortenzia Valentina parkolási ellenőr munka közben, a Wesselényi utca 53. számú ház előtti járdán egy eszméletlen embert vett észre. Odament hozzá, szólongatta, a vállánál fogva óvatosan megrázta, ám a férfi nem tért magához, ezért ellenőrizte a légzését, pulzusát. 
Már önmagában az is dicséretes, hogy nem sétált el a földön fekvő ember mellett – itt azért tegyük hozzá, hogy az illető nem abban a pillanatban esett össze, amikor a parkolóellenőrök éppen odanéztek –, de az külön kiemelendő, hogy a fiatal nő tisztában volt az alap életmentő szabályokkal.
Telefonon kerestük „Tinát”, aki az alábbiakat nyilatkozta az eset kapcsán: Nem tudtam meg, mi lett vele, de remélem, hogy jól van és hálás vagyok mindazoknak, akik közreműködtek a segítségnyújtásban.
Egyrészről megtisztelő a figyelem, amiben részesítenek, jól esik az elismerés, amiért volt lélekjelenlétem és cselekedtem.
Másrészről pedig elgondolkodtat, hogy én ezt tényleg megérdemlem?
Hiszen csak egy embertársamon próbáltam segíteni. Ennek a világ egyik legalapvetőbb dolgának kellene lennie.
< Forgalomcsökkentési teszt időszak