Gazdálkodói kedvezmény

Gazdálkodói várakozási hozzájárulás

Gazdálkodói várakozási hozzájárulás kérelemre a várakozási övezet területén székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkező gazdálkodónak adható, az általa megjelölt olyan személygépkocsikra, amelyeknek a gazdálkodó az üzemben tartója.

A gazdálkodói várakozási hozzájárulás abban az esetben adható ki, ha a kérelmező az adminisztrációs díjat megfizette.

A gazdálkodói várakozási hozzájárulás díjkedvezménye 50%, amely a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. mobilparkolási rendszerén SMS díjfizetéssel érvényesíthető. A Nemzeti mobilfizetés a megadott rendszám alapján adja meg a díjkedvezményt. Érvényessége kiterjed a VII. kerület tulajdonában lévő utcákra és közterületekre, de nem érvényes a Fővároshoz tartozó területek zónáiban, így a 0701, 0702 és 0703-as Zónákban

A kedvezményes parkolásra jogosító engedély kiadása során a gépjármű rendszámát a Nemzeti Mobilfizetés, és a saját parkoló rendszerünkben rögzítjük. Ezt követően 72 órán belül a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. is érvényesíti az 50%-os kedvezményt. 

Amennyiben a hozzájárulással rendelkező gépjárművet annak tulajdonosa az (érvényességi időn belül) elidegeníti, vagy a járművet a forgalomból kivonják, vagy a gazdálkodói várakozási hozzájárulás jogosultjának telephelye/székhelye/fióktelepe a hozzájárulásban meghatározott parkolási zónában megszűnik, úgy az elidegenítés, forgalomból kivonás, székhely, telephely, fióktelep megszűnésének napjával a várakozási hozzájárulás érvényét veszíti.

Igénylés menete

Levélben az EVIN PARKOLÁS, EVIN Nonprofit Zrt., 1400 Budapest, Pf. 15. címre, emailben pedig az engedely@erzsebetparkolas.hu címre várjuk az igényeket, melyhez a következőket kérjük csatolni:

  • kitöltött kérelem
  • forgalmi engedély másolata
  • cégkivonat
  • aláírási címpéldány
  • lízingelt jármű esetén igazoló dokumentumot a lízingbe adó cégtől

Személyesen Ügyfélszolgálatunkon (VII. kerület, Dohány utca 90.) a fenti dokumentumok bemutatásával, előre utalás nélkül a helyszínen bankkártyás vagy készpénzes fizetéssel lehetséges. Engedélyekkel kapcsolatos ügyeit személyesen intézheti az EVIN Nonprofit Zrt.  1072 Budapest, Klauzál tér 11. (Klauzál téri piac, galéria) Ügyfélszolgálatán is, azonban itt nincs lehetőség az adminisztrációs díj megfizetésére, kizárólag igényét adhatja be!

Nyitvatartási időkért kattintson

Költségtérítés

A várakozási hozzájárulás kiadásának további feltétele a 2.200 forint költségtérítés megfizetése, melyet személyes ügyintézés esetén Ügyfélszolgálatunkon készpénzben és kártyával, elektronikus ügyintézés esetén pedig a rendszám közleményben történő feltüntetésével átutalással intézhet az alábbi számlaszámra:

Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzatának számlaszáma: 10403239-00033067-00000005

Kérjük a közlemény mezőben a rendszám feltüntetését!

Letölthető dokumentumok