Egészségügyi kedvezmény

Egészségügyi várakozási hozzájárulás

Egészségügyi várakozási hozzájárulás kérelemre a területi kötelezettséget vállaló háziorvos és gyermekorvos, és ezek asszisztense, a védőnő, valamint az önkormányzattal szerződéses viszonyban, az adott területen a szociális házi gondozási tevékenységben részt vevő személynek adható, az általa megjelölt egy személygépkocsira, továbbá a területi kötelezettséget vállaló otthoni szakápolási szolgálatok, valamint a támogató szolgáltatásokat ellátó szervezetek által megjelölt személygépkocsira.

További feltétel az eljárási költségtérítés megfizetése, a gépjárműadó megfizetésének, vagy adómentességének igazolása, illetve az alábbi szervezetek által kiállított igazolás:

  • háziorvos és gyermekorvos, illetve ezek asszisztense által benyújtott kérelem esetén a kerületi Egészségügyi Szolgálat,
  • védőnő által benyújtott kérelem esetén a kerületi Védőnői Szolgálat,
  • otthoni szakápolási szolgálatot, illetve támogató szolgáltatást nyújtó által benyújtott kérelem esetén az Egészségügyi Szakszolgálat és a kerületi önkormányzat.

Igénylés menete

Levélben az EVIN PARKOLÁS, EVIN Nonprofit Zrt., 1400 Budapest, Pf. 15. címre, emailben pedig az engedely@erzsebetparkolas.hu címre várjuk az igényeket, melyhez a következőket kérjük csatolni:

  • kitöltött kérelem
  • forgalmi engedély másolata
  • fentebb felsorolt igazolások egyike

Személyesen Ügyfélszolgálatunkon (VII. kerület, Dohány utca 90.) a fenti dokumentumok bemutatásával, előre utalás nélkül a helyszínen bankkártyás vagy készpénzes fizetéssel lehetséges. Engedélyekkel kapcsolatos ügyeit személyesen intézheti az EVIN Nonprofit Zrt.  1072 Budapest, Klauzál tér 11. (Klauzál téri piac, galéria) Ügyfélszolgálatán is, azonban itt nincs lehetőség az adminisztrációs díj megfizetésére, kizárólag igényét adhatja be!

Nyitvatartási időkért kattintson

Költségtérítés

A várakozási hozzájárulás kiadásának további feltétele a 2.200 forint költségtérítés megfizetése, melyet személyes ügyintézés esetén Ügyfélszolgálatunkon készpénzben és kártyával, elektronikus ügyintézés esetén pedig a rendszám közleményben történő feltüntetésével átutalással intézhet az alábbi számlaszámra:

Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzatának számlaszáma: 10403239-00033067-00000005

Kérjük a közlemény mezőben a rendszám feltüntetését!

Letölthető dokumentumok