Parkolóautomatákat telepítettek!

FIZETŐS LESZ A PARKOLÁS KÜLSŐ-ERZSÉBETVÁROSBAN IS!

Mármint amint a járványügyi intézkedések azt lehetővé teszik, azonnal működésbe isállnak a Damjanich utcában és környékén április elején felállított parkolóautomaták. Erről Szücs Balázs alpolgármester, a választókerület képviselője számolt be az önkormányzat Facebook-oldalán közzétett videóban.

– A Damjanich utcában és a környékén élők évek óta küszködtek azzal a problémával, hogy a vidékről és a környező kerületekből érkező autósok közül sokan előszeretettel használták ki ezt a „vakfoltot” autóik leparkolására. Itt a fővárosi önkormányzatnak kellett volna parkolási díjat szedni, de ez éveken keresztül nem történt meg.

 

Most 12 „önkormányzati” parkolóautomata kerül kihelyezésre, ami az itt élők parkolási lehetőségein könynyít, hiszen a Bajza utca – Városliget fasor – Damjanich utca – Rottenbiller utca és a Lövölde tér közötti terület, amint a járványügyi intézkedések lehetővé teszik, fizetősség válik a nem itt élő lakosság számára. Ez körülbelül 550 parkolóhelyet jelent, amit majd csak a kerületi parkolási kártyával rendelkező jogosultak vehetnek igénybe térítésmentesen. Nagyon régi
lakossági probléma oldódik meg ezzel az intézkedéssel, ezért szeretném megköszönni mindenkinek az ezzel kapcsolatos munkáját, a parkolási feladatokat ellátó, megtervező Parkolási üzletág vezetőinek a döntés utáni gyors intézkedést.

< Megbénult a forgalom a Wesselényi utcában