Figyelem! Változás a parkoló zónák határaiban

2022.09.05-től indul az új fővárosi parkolási rendszer

Tisztelt Vendégeink!
Minden kerületünkben parkolni szándékozó figyelmét felhívjuk, hogy 2022.09.05-től változnak a fizetési övezetek és ezzel együtt a mobilfizetési zónák határai.
Az ‘A’, vagyis a 600 Ft.-os övezet határa a Szövetség utca – Izabella utca vonalon húzódik, a Városliget felé haladva innentől kezdődik a ‘B’, vagyis a 450 Ft.-os övezet.
Kérjük legyenek kiemelt figyelemmel arra, hogy ha mobilról indítanak parkolást és a zónakódot automatáinkról nézik, akkor bizonyosodjanak meg róla hogy az az adott fizetési övezetre érvényes.
Nincs probléma, ha magasabb övezetben lévő zónakódra indít parkolást de alacsonyabb díjtételű övezetben parkol, fordított esetben viszont ellenőreink pótdíjat szabnak ki.
Minden automatánkon szerepel egy matrica, ami leírja hogy az onnan váltott jegy, vagy az azon szereplő zónakód milyen területre érvényes.

Az automatákon szereplő mobilzóna kódok színe egyezik a Főváros által meghatározott színkódokhoz az egyes övezetek tekintetében. A narancssárgák az ‘A’ övezethez, a lila matricás automaták a ‘B’ övezethez tartoznak.

< ERZSÉBETVÁROSBAN IS MÓDOSULNAK A PARKOLÁS SZABÁLYAI SZEPTEMBER 5-TŐL

74 hozzászólás

Comments are closed.